Убийствата на 18-годишното момиче край Лозен и младия мъж край Горубляне са извършени в рамките на 2-3 часа, предаде NOVA, като се позова на свои източници.

И двете жертви са от Лозен. По случая има и задържан. 

Двойно убийство: Откриха две тела край София, има задържан (СНИМКИ)

В основата и на двете убийства стоят пари. Жертвите не били длъжници.

Момичето е бивша приятелка на заподозрения за убийството, а момчето - негов приятел. По неофициална информация вечерта той се срещнал с тях и поискал от тях пари. Отказали му. След което заподозреният последователно ги застрелял. Той е познат на полицията. Криминално проявен е за домашно насилие.

Според разследването 18-годишната жертва работила като продавачка в търговски център. Имала връзка с 34-годишния Чавдар.

Има данни, че той е плащал, за да правят секс. Имала и снимки, направени от него, които след това продавали в приложение за възрастни. В телефона на Чавдар са открити снимки със сексуално съдържание на момичето. Данните сочат, че 18-годишната ученичка имала профил от няколко месеца.

Пред разследващите заподозреният признал, че двамата се скарали докато били интимни в землището на Лозен. Тя му е поискала 2000 лв. Проверява се дали не са били употребили дрога и алкохол преди това.

34-годишният Чавдар признал и за убийството на другата жертва. При разпита си той разказал, че дължал 10 хил. лв. на 27-годишния мъж. Обещал, че ще му ги върне, след като получи пратка наркотици от морето. Заподозреният за двойното убийство признали че е убил приятелката си и поискал още 15 хил. лв. от убития мъж, за да избяга в Русия. Той отказал и след скарване е прострелян смъртоносно.

Чавдар е добре познат на органите на реда. Преди година е задържан за смъртта на тогавашната си приятелка. Според хора от Лозен момичето починало по време на секс от свръхдоза наркотици. В материалите по делото е отбелязано, че мъжът сам извикал полицията, като казал, че по време на секс неволно е умъртвил жената, която била с поставена кучешка каишка.

Разследващите определят извършителя като патологичен лъжец, който сам признава, че се занимава с незаконна дейност и всякакви схеми за изкарване на лесни пари, в това число наркотици, сводничество и измами.

Данните до момента сочат, че пистолетът, с който е убит 27-годишният мъж и 18-годишната ученичка, е законно притежаван, но не е негов. Той е на бащата на момичето - бивш полицай, който в момента работи в охранителна фирма. Заподозреният откраднал оръжието, съхранявано в нощно шкафче.

На 4 август Димитър Неделчев пуска пост в социалната мрежа, че негов приятел е в неизвестност. Пише, че за последно 27-годишният Иво Колев е видян в района на столичния кв. "Дружба".

„Вечерта беше с наш общ приятел. Разхождали са се на алеята в Герман. След това се е прибрал, оставил е колата на техните и това, което аз знам, че Чавдар -  по негови думи, по думи на Чавдар, го е закарал с колата в "Дружба" и го е оставил там”, сподели приятелят жертвите. Няколко часа по-късно тялото на Иво е намерено в нива край Лозен. По първоначална информация той е бил застрелян. Димитър допълва, че предишният ден е бил заедно с убития и Чавдар, без да имат каквито и да било конфликти между тях.

Чавдар имал приятелка - 18-годишната Яна, разказва още Димитър. Според разследващите обаче 34-годишният мъж от няколко месеца ѝ правел еротични фотосесии, а снимките  продавали в специализиран сайт. В телефона му са открити такива кадри. „Иво, може би, се е виждал един, най-много това да е вторият път с Яна. В смисъл заедно, като са тримата. Той не поддържа абсолютно никакъв контакт. Даже Иво си има приятелка, през деня на алеята е бил заедно с нея”, казва още общият им познат.
NOVA