Подозират умишлен палеж за изгорелите бусове в София
88390
Подозират умишлен палеж за изгорелите бусове в София
Подозират умишлен палеж за изгорелите бусове в София
  • Подозират умишлен палеж за изгорелите бусове в София
  • Подозират умишлен палеж за изгорелите бусове в София

Девет буса изгоряха тази сутрин при пожар в столичния кв. „Младост". Най-вероятно става дума за умишлен палеж, каза пред журналисти директорът на СДВР Младен Маринов. По думите му в момента се водят разговори със собственика на фирмата, която държи превозните средства, за да се изясни имал ли е той вражда с конкуренти или други проблеми в бизнеса си.

Директорът на столичната полиция Младен Маринов обясни, че фирмата се е занимавала с транспортна дейност, а деветте бусчета са използвани за превоз на ученици.

"Най-вероятно става въпрос за умишлен палеж след разлята запалителна течност. Сигналът идва в 5.35 часа сутринта и е подаден от служител на фирма, която охранява фирма "Арена". Той дава информация за чут от него силен шум като взрив, след което е видял, че горят два или три микробуса. Дава и информация, че много бързо се е разраснал огънят. Затова се предполага, че е разлята запалителна течност", каза шефът на СДВР.

Бусове пламнаха на паркинг в София, няма пострадали (ВИДЕО)

Според информацията, с която полицията разполага засега, и данните от собственика на фирмата той няма задължения, няма неуредени финансови взаимоотношения, а според него няма и спорове в транспортния си бизнес. Собственикът на бусовете има сключени договори за превоз на ученици. Бизнесменът не е дал информация да има конфликти, не е получавал заплахи, каза Младен Маринов.

Той обясни, че фирмата е паркирала бусовете на неохраняем терен пред кино "Арена" в "Младост" от около 2 месеца. Тепърва ще се проверява дали мястото е частна собственост или принадлежи на общината, както и дали е законно паркирането на автомобили. Евентуален спор за въпросния терен също е сред версиите, по които полицията работи, уточни Младен Маринов.

От столичната полиция предприемат допълнителни мерки за сигурност по повод информация, че феновете на ЦСКА подготвят протест тази вечер. Организацията тече изцяло в социалните мрежи, а червените фенове имат намерение да изразят негодуванието си пред Министерството на спорта. "Водим разговор с агитките и се надяваме да не се стигне до демонстрация", каза по случая директорът на столичната полиция.

източник видео: Нова телевизия