/ БГНЕС

Част от централната столична улица "Граф Игнатиев" отново ще се ремонтира. Само няколко месеца след цялостната реконструкция на „Граф”-а, плочките при кръстовището с улица "Цар Шишман" са потрошени.

Настилката ще се ремонтира от 5 до 10 март.

БГНЕС


От Столична община въвеждат организация на движението в района. Забранява се влизането на пътни превозни средства през кръстовището с ул. „Шишман” с изключение на трамваите. Улица "Шести септември" е затворена от двете страни на кръстовището с ул. "Граф Игнатиев", като в нея може да се влиза от ул. "Ген. Паренсов". По тази причина посоката на движение по "Паренсов" се променя временно и става от бул. "Васил Левски" към ул. "Цар Шишман".

БГНЕС


Заради ремонта на улица „Граф Игнатиев” бившият заместник-кмет на София Евгени Крусев е обвиняем, а делото срещу него се гледа от Специализирания наказателен съд.


Заради обществено недоволство и редица инциденти злощастните „перки” – бетонните ограничители около трамвайните релси по цялата улица, бяха заменени с чугунени колчета.

БГНЕС


Ремонтът на цялата зона около „Граф”-а, заедно с площад "Славейков", извършен от "Джи Пи груп", беше на стойност 24.5 милиона лева. Изпълнителят имаше наложени големи санкции от кмета на София за некачествено изпълнение на строителните дейности.

БГНЕС