Организират протест в памет на Пейо Пеев, убит по жесток начин в столицата. Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу съпругата и тъщата на Пеев. 

Той ще се състои на 26-ти януари от 18:00 ч. на площад „Независимост“.


Протестът ще протече под мотото "В памет на един баща!", привличайки внимание върху необходимостта от прокарването на реформата за споделено родителство и равните права на родителите. Протестът е провокиран от реалната ситуация при разделени родители в момента и трагичния случай със съдбата на Пейо Пеев", отбелязват организаторите. 

Протестът е  подкрепен от Фондация "За споделено родителство". 

Дни преди убийството Пеев пратил SMS на адвоката си: Тя ми донесе шоколад, мисля, че съм упоен

Припомняме, че прокуратурата обвини майка и дъщеря за убийството на 44-годишния й съпруг, чието тяло бе намерено в опожарена кола на Витоша. Разследването е започнато в условията на неотложност на 19 януари след подаден сигнал от бащата на убития.

Жените са обвинени в умишлено убийство, което е извършено на 18 януари в на ул. „Елемаг“ в столицата. Мъжът е седял на шофьорското място в колата, а от задната седалка на автомобила 54-годишната жена (майката) е стискала шията му, докато 33-годишната жена го е притискала към седалката и при опита му да излезе от автомобила е затваряла шофьорската врата.