Нов български университет откри новата академична година
Нов български университет откри новата академична година / Sofia Photo Agency

Нов български университет води по брой кандидати за едно място. Това съобщи ректорът на университета доц. Сергей Игнатов при откриването на новата учебна година. На церемонията бяха наградени изявени преподаватели и студенти на висшето училище. Сред тях са доц. Михаил Неделчев и Стефан Драгостинов.

„Броят на кандидатствалите в Нов български университет през тази година е изключително голям”, заяви ректорът и допълни, че ако всичко се прехвърли през специалностите, ще се получи голямо число, което надхвърля числото на завършилите средното образование тази година в България.

Доц. Игнатов се обърна към новоприетите студенти с думите, че това е голям успех за тях след борбата по време на кандидатстудентската кампания и че те вече са част от елита, защото НБУ се отличава с това, че предлага гъвкаво и динамично образование, което е насочено към развитието на младите хора.

Ректорът пожела на първокурсниците и на всички студенти на добър час и много красиви мигове в най-красивата част от техния живот.