/ БГНЕС
Министър Банов откри тазгодишната „Алея на книгата“
98767
Министър Банов откри тазгодишната „Алея на книгата“
  • Министър Банов откри тазгодишната „Алея на книгата“
Повече от 60 български издателства ще представят новите си заглавия в тазгодишната „Алея на книгата“. Тя е разположена в 23 шатри в пешеходната зона на булевард „Витоша“, от пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Узунджовска“.
 
Както всяка година ще има и богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца. Официалният старт на събитието даде министърът на културата Боил Банов.

Алея на книгата
БГНЕС

"Искам да поздравя Асоциация "Българска книга" с поредния техен акт, в който не просто популяризират, а налагат българска култура, налагат литературата, налагат книгата в съзнанието на всеки, и на най-обикновения човек. Начинът, по който е направено всичко тук, дава възможност наистина и на случайния минувач да се заинтересува, да си припомни какво е книга този, който е забравил. Много последователни действия извършват по посока на укрепване достойнството на литературата като цяло. Взаимно всички - правителственият и неправителственият сектор, наистина се борим за новото старо лице на литературата", посочи Банов.

Алея на книгата
БГНЕС

Утре от 18:00 ч. книжният кът ще е домакин на литературно четене в памет на поета Евтим Евтимов. Тогава ще е и награждаването на лауреатите на Националния конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“ – 2018. Сред гостите в културната програма са Атанас Атанасов, Галина Вълчева, Георги Господинов, Елица Виденова, Петя Александрова, както и чешкият писател Мартин Райнер. Тазгодишната „Алея на книгата“ ще продължи до неделя, 16-и септември с работно време от 10:00 до 20:00 ч.

Алея на книгата
БГНЕС