Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от „Софийска вода”.

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод по ул. „Димитър Петков“ в жк. „Зона Б-18“ се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между: ул. „Димитър Петков“, ул. „Цар Симеон“, ул. „Пиротска“ и бул. „Инж. Иван Иванов“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Цар Симеон“ на кръстовището с ул. „Димитър Петков“.

ЧЕЗ: Мрежата не може да понесе товара от евентуално спиране на „Топлофикация София“

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи във в.з. Приплат се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 18:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: в.з. Приплат.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Калдъръмче“ на кръстовището с ул. „Чехълче“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно съединение по ул. „3-ти март“ в с. Герман се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „3-ти март“, ул. „Старата чешма“; ул. „Боне Хаджибонев“ от ул. „Хан Аспарух“ до ул. „Старата чешма“, ул. „Хан Аспарух“; в. з. Терасите и в. з. Смреката.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Хан Аспарух“ на кръстовището с ул. „Градина“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800/ 121-21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.