Евгени Крусев
Евгени Крусев / БГНЕС
Кога приключват големите ремонти и задръствания в София?
98782
Кога приключват големите ремонти и задръствания в София?
  • Кога приключват големите ремонти и задръствания в София?
Големите ремонти в София трябва да приключат до първия учебен ден с няколко изключения. Бул. „България” вече е пуснат, очаква се до пет дни за движение да бъдат освободени и булевардите „Васил Левски”, „Арсеналски” и „Христофор Колумб” и  ул. Цар Симеон" и . Остават обаче бул. „Пенчо Славейков” и улица „Граф Игнатиев”. Това каза заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев. Междувременно колите започнаха да се връщат в София, а кръстовищата да се задръстват.
 
С края на отпускарския сезон софийските улици започнаха да преливат от автомобили. Докато траят ремонтите на няколко главни булеварда, експертите в движението – таксиметровите шофьори, се оплакват от движението: "Задръстване има на Театър София, на бул. "България". "България" го пуснаха, ама "Гешов" си е по принцип затворен. Не говорим за "Пенчо Славейков" - там е ад заради метрото. Заради него е ад и на Попа. Обходите маршрути работят, но и по тях, като е задръстено тук, всичко минава оттам".

Ключовите ремонти в София трябва да приключат до 15 септември
 
Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев обеща по-голямата част от булевардите да бъдат отворени до следващата седмица, сред които „Васил Левски” и "Арсеналски”: "От днес е пуснато движението по улица "Резбарска" в кв. "Хаджи Димитър", по бул. "Христофор Колумб" бяха възстановени фугите на мостовото съоръжение над жп линията, така че, там движението също е пуснато. Очакваме Източна тангента да се пусне до понеделник, също както и ул. "Цар Симеон", която днес се асфалтира и съответно движението ще бъде възстановено до края на тази седмица".
 
Остават ул. ”Граф Игнатиев”, която трябва да бъде завършена до края на годината, а бул. „Пенчо Славейков” - до началото на следващия месец.