Калоян Паргов: С АБВ ни свързва общо минало и ни предстои общо бъдеще
Калоян Паргов: С АБВ ни свързва общо минало и ни предстои общо бъдеще / снимка: БГНЕС, архив

С АБВ ни свързва общо минало и ни предстои общо бъдеще. Това каза председателят на групата на „БСП Лява България” в Столичния общински съвет (СОС) и лидер на БСП - София Калоян Паргов след първата среща между ръководствата на столичните организации на БСП и АБВ, съобщиха от пресцентъра на Градския съвет на БСП.

На срещата са обсъдени формите на комуникация и взаимодействие на общинско равнище между двете организации.

Следващата ни стъпка са срещи между районните ръководства на двете политически формации с оглед опознаване и търсене на общи политически действия по проблеми, свързани с общината, е посочил Паргов.

Той е отбелязал, че по 90% от проблемите нямат разминаване, което е добро начало. Ще го покажем в рамките на бюджетната процедура в СО като общи действия, подкрепа и гласувания, е казал Паргов. Социалистите ще подкрепят доклада, който са внесли колегите им, за процедурата за избор на главен архитект. Паргов е допълнил, че АБВ ще подкрепят предложението на БСП за увеличаване сигурността в столичните училища.

Калоян Паргов е обяснил, че заедно с представителите на АБВ ще търсят решаване на проблемите на София чрез децентрализация на местното самоуправление. Лидерът на столичните социалисти е уточнил, че на този етап не са водени разговори за обща група между „БСП Лява България” и АБВ в СОС.

Говорихме и за референдум и анкета в София, като инструменти за търсене на решения на проблемите на столичани и напипване пулса на това, което е най-болезнено за тях, е казал Паргов.

Загърбваме дрязгите, егото, личните интереси и най-вече отчитаме грешката от това, че не успяхме на местните избори да се явим заедно с общи мажоритарни кандидати, е коментирал той.

Източник: БТА