/ ThinkStock/Getty Images
Софийската градска прокуратура, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу жена на 51 години за извършено от нея умишлено убийство на мъж, съобщиха от обвинението,

Поне 10 г. затвор грозят мъж от Кърджалийско за удар с нож край Лъвов мост

През 2017 г. обвиняемата често посещавала мъж в трафопоста в столичния жк „Хиподрума“, където той работел и живеел. Около 22:00 часа на 28 април 2017 г., жената отново дошла на въпросното място, за да се видят.

Двамата разговаряли, консумирали бира. След полунощ между тях възникнал спор, който бързо ескалирал. Неочаквано тя взела закачен на стената нож и го насочила срещу него.

Жена от Монтана влиза в затвора заради опит за убийство

Нанесла му удар първоначално в гръдния кош и незабавно още един в корема, като мъжът успял да се отдръпне назад.
Третият удар се оказал фатален за пострадалия - ножът проникнал дълбоко в тялото му и причинил прободно-прорезно нараняване, проникващо в гръдната кухина, с увреждане на сърцето и аортата. Той загубил равновесие и паднал безжизнен на пода.

Веднага след това, обвиняемата хвърлила ножа и избягала. На кръстовището на бул. „Цар Борис III“ и ул. „Софийски герой“ спряла такси. Помолила водача за помощ, като му заявила, че „приятелят й се наръгал“ и поискала пострадалият да бъде закаран до болница.

Обвиниха в опит за убийство стрелеца от бензиностанцията в Етрополе

Пристигайки на място, шофьорът на таксиметровия автомобил отказал да влезе в трафопоста, като й казал да се обади на телефон за спешни повиквания 112. На място дошли полицейски служители и медицински екип, констатирал смъртта на мъжа.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемата да продължи в съда.