/ iStock/Getty Images
Простреляният мъж е с опасност за живота
Задържаха съпрузи във връзка с простреляния мъж в Етрополе, съобщиха от полицията.

На 16 септември, около 20:15 часа в районното управление, е постъпил сигнал за прострелян мъж при скандал, възникнал пред частен дом на ул. „Батак“. На адреса веднага били изпратени полицейски служители.

Междувременно пострадалият потеглил с автомобила си, но предвид нараняването, успял да се придвижи само до бензиностанция в града. 32-годишният мъж от София, е транспортиран в болнично заведение с прострелна рана в корема, с опасност за живота.

Простреляха мъж на бензиностанция край Етрополе, стрелецът избяга

В хода на незабавно предприетите оперативно-издирвателни действия от криминалисти и разследващи полицаи от областната дирекция и районното управление, е установен извършителят, на 57 години от същия град.

Заедно с него за срок до 24 часа е задържана и 43-годишната му съпруга. По първоначални данни, мотивът за извършеното деяние е от личен характер. При извършения оглед на местопроизшествието е иззето оръжието на престъплението - законно притежаван револвер 22-ри калибър и боеприпаси за него.

С постановление на наблюдаващия прокурор в Софийска окръжна прокуратура за срок до 72 часа, мъжът е задържан. Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършен от него опит за умишлено убийство, съобщиха от обвинението.

Действията по разследването на инцидента се извършват под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-София. Предстои държавното обвинение да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.