о
о / Thinkstockphotos
Обирджии с акробатични умения, получили името „Бандата на нинджите”, тероризират жителите на столичния квартал „Симеоново”, съобщи bTV. В рамките на една седмица са разбити и ограбени четири къщи. Според жителите на „Симеоново” крадецът е един и същи с този, заснет при обир в кв. „Лозенец”. Стопани твърдят, че крадците ловко се катерили по терасите и домовете им. Те обаче признават, че жалби няма, тъй като се страхуват от нови обири и не вярват на полицията. Затова са решили да се пазят с бодлива тел и с ток по оградите.

Камери заснеха обир в дома на младо семейство, издирват крадеца (ВИДЕО)

Пред Dariknews.bg оперативни работници от МВР съобщиха, че от началото на годината досега в Симеоново са регистрирани 8 обира, като един от тях е разкрит. За сравнение, за същия период на миналата година в квартала и близката вилна зона кражбите са 13. През последните дни никой не се е оплаквал от обири в района.

В края на 2016 г.  е установена и неутрализирана престъпна група от три лица, за които е доказано, че са съпричастни към подобен тип кражби в района. Впоследствие на задържаните са повдигнати обвинения, като се изяснява дали са съпричастни и към други престъпления. МВР препоръчва на хората да бъдат изключително бдителни и съпричастни един към друг-когато имат информация, която може да допринесе за разкриването на евентуално посегателство върху имот, да я съобщават на органите на реда.

Не дръжте по домовете си големи суми пари и ценности, обърнете внимание на сигнално охранителните системи на домовете си, допълнително подсигурете дограмите на жилищата си, са част от съветите. Не на последно място, нека хората имат повече доверие към работата и усилията, които полагат оперативните работници на МВР, призовават от полицията.