Горя пицария в квартал „Гео Милев
Горя пицария в квартал „Гео Милев / Sofia Photo Agency, архив
Горя пицария в квартал „Гео Милев"
51568
Горя пицария в квартал „Гео Милев"
  • Горя пицария в квартал „Гео Милев"

Столична пицария горя тази сутрин. Сигналът за огъня е подаден малко преди 10 часа от персонала на заведението, което се намира в непосредствена близост до зала „Универсиада" в ж.к. „Гео Милев". Три екипа на пожарната са пристигнали на мястото на инцидента. Огънят е обхванал втория етаж на сградата, който от години стоял празен. Все още не са известни причините за пожара.

В началото на деня персоналът на пицарията се приготвял да започне работа, когато токът в заведението спрял. След като електричеството в сградата е възстановено, възникнал нов проблем - на втория етаж, който преди години се ползвал като бар, избухнал пожар. Хората от персонала сами започнали да гасят огъня преди екипите на пожарната да пристигнат.

„Виждате какво се е случило. Изгоря една част от заведението. Пожарът пламна преди да започнем работа. Пиехме си кафето, беше спрял токът, дойде токът и разбрахме за пожара късно, вече имаше дим. Пожарът е тръгнал отгоре, където е празно пространство, но някога е било бар, но има маси, столове, кабели. Изхабихме всички пожарогасители, които ги имаме тук. Междувременно се обадихме на пожарната. Но горе е дърво, всичко е лесно запалимо и не можеше да се загаси с обикновен пожарогасител", разказа за Дарик служител от персонала на пицарията.