Фандъкова призова политиците да не се заиграват със страховете на хората
Фандъкова призова политиците да не се заиграват със страховете на хората / БГНЕС, архив

Кметът на София Йорданка Фандъкова призова да не се политизира темата за напрежението в столичния квартал „Овча купел". Тя посочи, че е поискала допълнително полицейско присъствие в района на бежанския лагер там. Органи на реда ще наблюдават и за мирното провеждане на тазвечерния протест в квартала. Фандъкова подчерта, че в столицата не е подходящо да има бежански центрове.

Опит за саморазправа с бежанците в "Овча купел"

"Протестът е съгласуван да се състои недалеч от центъра, във времето до 20:00 ч. Предприети са от СДВР необходимите мерки, за да не се стига до излишно напрежение и се обръщам към политическите сили да не се заиграват със страховете на хората. Те се притесняват, необходимо е да предприемаме адекватните мерки, така че да можем да гарантираме сигурността на хората, а не да провокираме излишно напрежение", каза столичният кмет.

Полиция обгради бежанския лагер в "Овча купел"

"В София не трябва да се съсредоточават такива центрове. Така или иначе той съществува от много години, този въпрос е към Агенцията за бежанци, Министерски съвет и аз съм сигурна, че колегите от ВМРО и другите партии, както и гражданите, могат да водят диалог с агенцията и правителството, така че да се намерят най-добрите работещи решения, а не просто да се спекулира с тази много чувствителна за всички нас тема", допълни Фандъкова.