Деца от два младежки клуба в Мездра събраха средства от селата по Искърското дефиле, за да ги дарят на детското отделение на болницата в града. В инициативата се включиха Зверино, Игнатица, Оселна, съобщава NovaNews.

„Изработени бяха 16 кутии, които бяха разпространени в хранителните магазини по селата. Всеки, които имаше желание- помагаше”, обясни ръководителят на инициативата Петя Илиева.

Управителят на МБАЛ-Мездра д-р Соня Съботинова допълни, че децата помагат не за първи път.

„Много се радвам на тяхното желание. Не за първи път обаче те помагат. През цялата епидемия са се опитвали да помагат по различни начини”, каза още д-р Съботинова.

За децата удоволствието е в това да виждат как помагат и правят нуждаещите се щастливи. Преди време организирали благотворителен концерт, а събраните средства дарили на детското отделение. Събирали средства в помощ и на болно дете. А основна заслуга за това имат техните родители.

„За възпитанието на тези деца отговорност имат техните родители, които също са били наши пациенти. Възпитанието им е започнало от най-ранна детска възраст и не се учудвам, че искат да помагат. Нека запазят това желание през годините”, каза от своя страна началникът на детското отделение в Мездра д-р Веселка Павлова.

Децата имат простичко, но искрено послание. „Към тези, които имат нужда от помощ- нека бъдат силни и да знаят, че доброто винаги побеждава. А към тези, които даряват- да продължават да го правят”, споделя един от доброволците Тереза Богданова.
NOVA