Жълт код за Сливен и Ямбол днес
Жълт код за Сливен и Ямбол днес / Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Жълт код заради очаквани гръмотевични бури и обилен валеж е обявен за област Сливен за днес, 22 юли. Кодът е валиден и за област Ямбол.

Оранжев код за възможни интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки в шест области на страната е обявил на сайта си Националният институт по метеорология и хидрология при БАН.

Предупреждението на НИМХ-БАН за интензивни валежи за вторник е за областите Враца, Плевен, София-област, Ловеч,Габрово и Пазарджик. Синоптиците прогнозират, че в тези области е възможно да се развие мощна купесто-дъждовна облачност, очакват се също интензивни локални извалявания, гръмотевични бури и условия за градушки. 
Със зелен код за вторник - без опасни метеорологични явления, на сайта на НИМХ-БАН са само три области в страната - Силистра, Добрич и Варна.

В останалите 19 области на страната е обявен жълт предупредителен код за потенциално опасно време.

 

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.

Вижте някои основни правила за безопасно поведение при бури и обилни валежи ТУК

Подробна информация за времето четете на Sinoptik.bg