/ Община Сливен

С водосвет започна работата по проекта за „пробива“ на ул. „Раковски“. Старт на реализацията беше даден днес от кмета Стефан Радев. „Това е един обект, за който се говори от много години. Дори от времето, когато аз бях ученик и се радвам, че днес започва неговата реализация.

Най-после ще успеем да го завършим, така че да се облекчи трафикът в тази част на града“, заяви кметът Стефан Радев. Той допълни, че продължава политиката на ръководството Сливен да става по-удобен за неговите жители и за по- комфортен живот. “Докато се работи по обекта сигурно ще има известни неудобства, но за да се направи нещо добро, трябва да изтърпим някои ограничения.

Надяваме се те да са по-малко и да се поздравим с успешен край на проекта“, каза още кметът на Община Сливен. В отговор на журналистически въпрос за други предстоящи проекти, Стефан Радев отговори, че съвсем скоро се очаква да започне работата и по кръговото кръстовище „Розова градина“. „Започна и санирането.

Тази година, а може би и част от следващата, ще приличаме на голяма строителна площадка, но това е за добро“, допълни сливенският кмет.

Ул Раковски
Община Сливен

На ул. “Антим I“ ще бъдат сменени канализацията и водопровода там, където това не е направено по водния цикъл. Ще се изградят нови тротоари, ще се положи нова улична настилка, ще се поставят нови стълбове и осветление.

Широчината на пътното платно от 6 метра ще стане 7, 5 метра. Улицата ще излиза на кръстовището до полицията. По нея движението ще бъде от изток на запад, а по ул. „Раковски“ в обратна посока.

Дейностите по „пробива“-а на ул. „Г.С.Раковски“ започват в средата на февруари

Двете улици ще са еднопосочни“, обясни управителят на фирмата- изпълнител Петко Берковски. Срокът за изпълнение е 4 месеца. Средствата за проекта са осигурени от правителството.

На старта на проекта за ул. “Раковски“ присъстваха председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник- кметът Румен Иванов, Звезда Кошничарова от Камарата на строителите в Сливен, представител на фирмата за надзор, служители във фирмата-изпълнител и граждани.