Полицейски патрул бе изпратен днес пред Съдебната палата, за да не се допусне ескалиране на напрежението.
Полицейски патрул бе изпратен днес пред Съдебната палата, за да не се допусне ескалиране на напрежението. / netinfo
Четирима души, разпространявали марихуана и разпространение на различни наркотици са заловени в Сливен.

Групата е задържана при операция, проведена в събота, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Престъпна група за производство на дрога хванаха в Сливен

Спецакцията е реализирана от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“, колегите им от Сливен и ОДМВР- Сливен. Действията са проведени под ръководството на Специализираната прокуратура. По първоначални данни четиримата мъже – Р.А., Р.А., С.И. и А.Г., са организирали производството на марихуана в стопанска постройка във вилната зона край града. Престъпната им дейност е започнала през юли 2016 г.

Специализирана операция по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици се проведе в Габрово

Междувременно те са се занимавали и с разпространение на различни други видове наркотици в града и региона. В рамките на операцията по задържане и документиране на престъпната им дейност е извършено претърсване в използваното от тях специално оборудвано за целта помещение, в което са открити над 200 стръка канабис с най-високо качество. Тайната „оранжерия“ е била професионално оборудвана с изкуствено осветление, капково напояване, система за проветряване.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на четиримата участници в групата и им е наложила задържане до 72 часа.

На 26 септември 2017 г. в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.