/ ThinkStock/Getty Images
За четвърта поредна година Сдружение „Лекари на Света“-Сливен провежда своята информационна кампания. Целите на мероприятието са да запознае гражданите с дейностите на „Лекари на Света“ и да привлече тяхното внимание върху семейното планиране и съвременните методи за контрацепция.

Седем двойки са избрали да се бракосъчетаят на днешния празник - Успение Богородично

Дейностите на сдружението са част от компонент „Здраве“ на „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в Сливен“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество, изпълняван от Община Сливен в сътрудничество с Ромска академия за култура и образование, Фондация „Здравето на ромите“ и „Лекари на Света“-Сливен.
 

любов секс двойка
ThinkStock/Getty Images


За разлика от предходни години, екипът на „Лекари на Света“ е предпочел да заложи на мобилен екип, който да се движи в централната част на града и предоставя на гражданите информация за проекта и дейностите по него.

Информационната кампанията се провежда от 17 до 20 септември. Нейната цел е да запознае гражданите на Сливен с организациите и институциите в града и региона, които работят в сферата на здравеопазването и превенцията на здравна тематика.

Екипът е бил в района около сградата на Общината и по пешеходната зона в центъра на града. Предвидени са най-много мероприятия. Футболен турнир в двора на VIII училище „Юрий Гагарин“, кулинарно състезание и шахматен турнир в Центъра за информиране и насочване на „Лекари на Света“.

Денят ще завърши с концерт в зала „Сливен“, който ще започне в 19:00 часа. На него ще бъдат връчени наградите на победителите, участвали в различните турнири. Ще има и томбола с атрактивни награди.

Осем двойки ще сключат граждански брак на 8 август

Входът е свободен. Информационна кампания ще се проведе и на територията на квартал „Надежда“ на 20 септември.
За допълнителна информация и въпроси - Атанас Димитров - Програмен координатор на „Лекари на Света“-Сливен тел: 0878/44-70-56 или електронен адрес: programco.sliven.bulgaria@medecinsdumonde.net

Информационното събитие се осъществява с подкрепата на Община Сливен и Френски институт в България