/ Дарик Сливен
Служителите в „Съдебна охрана“ и следствения арест в Сливен се включиха в националните протести на работещите в този сектор. Днес по обяд, без тези, които са на пост в този момент, се подредиха пред Съдебната палата в с плакати и трибагреник.

съдебна охрана
Дарик Сливен

Младши инспектор Васил Стойчев от Съдебна охрана заяви, че са се събрали да изразят недоволството си от недостойното заплащане и решаване проблемите с недостига на кадри в системата.

„Има разминаване в заплащането на заплатите с тези на служителите на министерството на вътрешните работи. Настояваме за уеднаквяване на възнагражденията, запълване на щатовете. Много от съдебните сгради се охраняват от един служител. Това не е редно. Искаме и подобряване условията на труд”, коментира още мл. Инспектор Стойчев.

Утре протестните действия ще продължат пред сградата на Женския затвор в Сливен. Митингът днес е част от серията  протести заради неизпълнени ангажименти от страна на Министерството на правосъдието.

Исканията на Синдиката са за двайсетпроцентно увеличение на работните заплати, както и придружаващите допълнителни плащания с постоянен характер и други възнаграждения и плащания за персонала, равностойни на служителите на МВР.