Воден поход и пленер по повод празника на община „Тунджа”
Воден поход и пленер по повод празника на община „Тунджа” / netinfo

Ученици и младежи от селата Ботево, Бояджик, Веселиново и Тенево се събраха край река Тунджа в околностите та село Коневец на пленер и за дългоочаквания воден поход по река Тунджа.

Организатори на събитието бяха Общинският център за изкуство и извънучилищна дейност „Тунджа” - с. Кабиле, Сдружението на директорите на учебните заведения на територията на общината и Клубът по воден спорт в Ямбол. Домакини на празника бяха отново кметството и  читалището в с. Коневец, а специални гости - заместник-кметът на общината Станчо Ставрев и общинският съветник Таня Белчева – директор на училището в с. Веселиново.

Празникът откри Антония Лазарова - директор на Центъра. Тя поздрави с „Добре дошли!” участниците в пленера и представи техния творчески наставник - Смиляна Саханджиева. Децата получиха материали за рисуване и скоро златното слънце, синята река, красивите зелени върби, шарените цветя, се отразиха като в чисто огледало в душите на малките художници.

След пленера, само най-смелите,  предприеха воден поход по реката.

Проявата е в рамките на Общинската детска асамблея „Тунджа - творчество и красота” и по повод празника на Община „Тунджа” - 22 април