Ученици искат справедлива присъда за убийците на Стоян
Ученици искат справедлива присъда за убийците на Стоян / Dariknews@ Подписка за справедлива присъда за убийците на Стоян Балтов
Ученици от сливенската Гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов” само за няколко часа събраха стотици подписи с искане за справедлива присъда на убийците на бишият възпитаник на училището Стоян Балтов.

Още вчера децата започнали да събират подписи в училището и решили, че това не е достатъчно и трябва да се подканят още хора да чуят историята на Стоян и да помогнат да бъде извоювана справедлива присъда.

„Вчера това беше Стоян, но утре може да е всеки – приятеля, сина или брата на всеки един от нас и ние не трябва да позволяваме такива неща да се случват в България”, каза дванайсетокласничката Драгомира Капитанова.

„Очакваме някой да ни чуе и присъдата да не е толкова ниска между 3 и 12 години или пък да се смята, че алкохола в кръвта на нападателите е смекчаващо вината обстоятелство. Това не е справедливо”, смята Капитанова.

Десетки ученици се сменят през един час на подписката под Стария бряст и имат амбицията да продължат и през следващите дни.

20 годишният студент по медицина Стоян Балтов бе пребит до смърт на 5 декември в Студенски град в София.

Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на Вили Георгиев. Той е обвинен, че е участвал в масовото сбиване в Студентски град на 5 декември. От останалите петима, които са били в групата на Георгиев, нито един вече не е в ареста.