Трети мащабен проект на Община Твърдица по Програмата за развитие на селските райони
Трети мащабен проект на Община Твърдица по Програмата за развитие на селските райони / netinfo

Кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов, подкрепен от ПП ГЕРБ, подписа днес договор с ДФ „Земеделие" по третия мащабен проект, който е одобрен по Програмата за развитие на селските райони.

 Проектът е по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места" на стойност 1 944 144 лв. Със средствата ще се извърши рехабилитация и подмяна на уличното осветление в 10 населени места - Твърдица, Бяла паланка, Жълт бряг, Боров дол, Шивачево, Сборище, Оризаре, Червенаково, Близнец и Сърцево.

 Първите два проекта на община Твърдица са по мярка 321 на обща стойност около 8 милиона лева. Договорите по тях бяха сключени на 19 и 22 ноември. Дейностите по единия предвиждат ремонт на 10 километра общински пътища, а по втория - изграждане и ремонт на спортни съоръжения.

С реализацията на трите проекта от Програмата за развитие на селските райони и вече приключилия ремонт на пътя Твърдица-Елена за общината се отварят нови възможности за подобряване на икономическото й състояние, условията на живот и развитието й като туристическа дестинация.