Стартира седмица, посветена на Международния ден за борба с наркоманиите
Стартира седмица, посветена на Международния ден за борба с наркоманиите / netinfo

Информационна седмица, посветена на Международния ден за борба с наркоманиите стартира в Ямбол. Членове на Местната комисия за борба с протиообществените прояви на малолетни и непълнолетни / МКБППМН/, ще посетят ямболски гимназии и ще разпространят информационни материали, изготвени от комисията.

Сред материалите е и филмът, посветен на превенция на накроманията, „Пропуснат живот".  Кулминацията на кампанията ще е на 26 юни, когато от 19 часа в зала „Диана" ще се проведе „Звезден мач" под надслов „Ние сме над наркотиците!". На баскетболното поле ще си дадат среща сборен отбор на утвърдили се ученици в областта на спорта от ямболскитке гимназии и професионалния отбор по баскетбол в града.

В програмата е предвидено и участие на театрална група „Палечко", модерен балет „Шоу Данс", „Елинор", както и рок - групта при младежки дом „Георги Братанов".

Кампанията е организирана от Местната комисия за борба с протиообществените прояви на малолетни и непълнолетни / МКБППМН/, Областният съвет по наркотични вещества, Детска педагогическа стая при РУ Ямбол и Българския младежки червен кръст.