Сливен
Сливен / община Сливен
Стартът на второто издания на планинския маратон „Хайдушки пътеки” даде кмета на Сливен Стефан Радев. Проявата е част от програмата за празника на града - Димитровден. Над 200 участника стартираха в големия маратон, чийто маршрут е 42 километра и преминава през сливенската планина.
 
„Очаква се първите да финишират след около 4 часа”, каза Стефан Стефанов от фондация „Стария бряст” и основен организатор на събитието. Около 100 са жителите на Сливен, които се включиха в старта на масовия маратон, с дължина 5 километра - до крепост Туида и обратно. Двата маратона стартираха едновременно.
 
„Благодаря на едни от най-добрите бегачи, че с присъствието си подкрепят инициатива, свързана със спорта, здравословния начин на живот и не на последно място – с прекрасния сливенски Балкан. Благодаря и на всички наши съграждани, които се включват в масовата част на проявата и също ще покажат грижа да своето здраве. Община Сливен подкрепя и подпомага инициативи, които стимулират гражданите да бъдат активни и да спортуват. Пожелавам успех на всички!”, каза кметът.
За най-малките /до 12г./  ще се проведе „Детски маратон“, съответно 300, 600 и 900 метра по главната улица на Сливен. Записването ще бъде на място до 10,30ч., а стартът ще е в 11.00 ч.
 За участниците, завършили масовия старт и детския маратон,  ще бъде проведена томбола с подаръци.