/ Дарик Добрич
Двама мъже, закъсали в преспите край котленското село Кипилово, са спасени от екипи на пожарната и полицията в Котел. На 26 февруари в 20:30 часа е получен сигнал от жител на село Стара река, че след 17:00 часа е загубил връзка със свой близък, тръгнал от село Градец.

Мъжът, който е в неизвестност, е пътувал с лек автомобил „Опел Астра“, заедно със свой роднина от село Градец в посока Стара река през село Кипилово.

Затворени планински пътища в Сливенско

Благодарение на добрата координация и бързата реакция между оперативните дежурните части на Сливен и Котел е задействана спасителна операция, която е довела до спасяването на двамата мъже, на възраст 50-60 години.

Поради влошената пътна обстановка и навяванията лекият автомобил е закъсал в преспите между град Котел село Кипилово. За да може спасителните екипи на пожарната в Котел да стигнат до авариралото превозно средство дежурният служител на полицията Котел съдейства за изпращане на тежка строителна машина, която да направи просека в навяванията.

Няма населени места без ток и вода в община Сливен

След около 3 часа екипите достигат до автомобила и отвеждат двамата мъже в село Кипилово, където им е предоставен подслон от кмета на селото. Двамата мъже са в добро здравословно състояние.
 
Около 20,00 часа в понеделник,  след искане за съдействие от Центъра за Спешна медицинска помощ в Котел, екипи на пожарната са оказали съдействие на 5 жители на град Котел и село Тича да се приберат по домовете се от хемодиализа.