Соня Келеведжиева запази председателското си място
Соня Келеведжиева запази председателското си място / Дарик Сливен, архив

 

Соня Келеведжиева остава председател на Общински съвет – Сливен, след като един глас не достигна да бъде одобрено исканото от 14 общински съветници прекратяване на пълномощията. Резултатите от тайното гласуване показаха, че от 39 гласували, 20 от общинските съветници са „за”, 18 „против”, а една бюлетина се оказа недействителна.

Сред мотивите за исканото прекратяване на пълномощията на Келеведжиева бяха внасянето на допълнителни точки в дневния ред на сесиите на местния парламент, системното нарушаване на Правилника за работа на Общинския съвет, лошо координиране работата на постоянните комисии и др. Към тези мотиви на заседанието днес вносителите добавиха още един – че името на съпруга на Келеведжиева се споменава в скандалните предизборни записи, разпространени в медиите този месец.

Искането бе внесено от 12-те съветника от ГЕРБ в Общинския съвет, подкрепени от двама свои колеги от РЗС.

„Вашите мотиви за исканата ми оставка са скалъпени, уйдурма са, измислена, стъкмена версия, машинация, за да постигнете политическите си цели, зад които прикривате личните си амбиции” - каза Соня Келевджиева в изказването си преди гласуването на исканото прекратяване на пълномощията й. Тя добави: „Нямате право да искате оставката ми заради това, че някой някъде в публичното пространство е споменал името на съпруга ми. ОбС не е нито разследващ орган, нито съд. И не говорете за морал, защото моралът е сложна категория, явно непонятна за мнозина от вас. Ако правилно тълкувате понятието, първо ще погледнете в собствената си градина. Гласувайте по съвест или така, както са ви продиктували партийните решения!"