Сливенски творци четоха стихове в чест на победата на Стария бряст
Сливенски творци четоха стихове в чест на победата на Стария бряст / cyber.snimka

Музикално–поетична вечер под надслов „Пролет под Стария бряст” се състоя в Контакт клуб Германия. Домакин и водещ на събитието беше поетът Виктор Дойчинов. В четенето в чест на достойната победа на Стария бряст, със свои стихотворения, посветени на символа на нашия град и възраждащата се природа, се включиха едни от най-талантливите поети на Сливен – д-р Иванка Денева, Виктор Дойчинов, Кирилка Паскалева, Кристиана Добрева – Станкова, Ники Комедвенска, Стоян Будаков, Добри Недев, Светла Стоянова и Антон Ганчев – Дядо Тони.

Гостите на събитието имаха възможността да се насладят не само на прекрасна и стилна поезия, но и на музикалните изпълнения на Атанас Гелев - китара с вокална група „Пролетен дъх”, Димитър Димитров  - китара, Васил Сотиров – мандолина и Стоян Будаков – йоника.

 

Всички изразиха вълнението си от заслужената победа, която донесе слава не само на Сливен, но и на цяла България. Д-р Иванка Денева сподели, че за нея е чест да бъде посланик на Стария бряст заедно с други популярни личности като Нораир Нурикян, Панайот Панайотов, Васил Василев /Зуека/, Методий Григоров, Деньо Денев и Атанас Скатов, допринесли за успеха на кампанията в подкрепа на кандидатурата му за европейско дърво на годината.