ПП ГЕРБ Сливен почете паметта на Васил Левски
ПП ГЕРБ Сливен почете паметта на Васил Левски / netinfo
145 години от гибелта на Васил Левски ще бъдат отбелязани днес. От 10 ч. пред  сградата на ППМГ „Добри Чинтулов” ще се проведе „Урок по родолюбие”  на тема „Спомен и цвете за Михаил Икономов, Михаил Греков, Сава Геренов, Атанас Узунов и Пенчо Черковски – учители в класното училище и участници в комитетите, създадени от Васил Левски“.

Учениците от гимназията и представители на сдружение „Мати Болгария“ ще поставят цветя и пред паметните плочи на сподвижниците на Васил Левски - Георги Икономов, Сава Райнов, Бойка Атанасова, Нено Господинов – Брадата и пред паметника на Таньо войвода.
В 10.30 ч. ученици от ПГЕЕ „Мария Кюри и ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ ще поднесат цветя пред релефа на Васил Левски до храм     „Св. Цар Борис Първи Покръстител”.

Пред паметника на Панайот Хитов в кв. „Ново село“ ще поднесат цветя учениците от Основно училище „Панайот Хитов“.

В 12.30 часа пред паметника на Дякона на пл. „Васил Левски“ ще се проведе  възпоменателна церемония и ще бъдат поднесени цветя.
По идея на клубовете „Млади възрожденци“ от детските градини в община Сливен, децата ще участват в почетен караул на паметника на Апостола на свободата.

Проявите се организират от Община Сливен,  в партньорство с Военно формирование 22220, Регионално управление на образованието – Сливен, Общински комитет „Васил Левски“, Сдружение „Мати Болгария”, ППМГ „Добри Чинтулов”, ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков”, ПГЕЕ „Мария Кюри“ и Основно училище „Панайот Хитов“.