Сливен се включи в Световната седмица на кърменето
Сливен се включи в Световната седмица на кърменето / www.sxc.hu

С лекция на тема: „Често задавани въпроси за кърменето” днес в Сливен започва отбелязването на Световната седмица на кърменето. Лекцията започва в 10.30 ч. в конферентната зала на ДКЦ-2, като организатори са Ла Лече Лига и Регионалният център по здравеопазване – Сливен.

Световната седмица на кърменето, която тази година ще премине под мотото "Да разберем миналото - да планираме бъдещето", се провежда от 1 до 7 август.

Преди 20 години Световният алианс за активна подкрепа на кърменето (WABA), чийто член-съосновател е Ла Лече Лига, организира първата Световна седмица на кърмене (ССК). В България  ССК се организира от 2004 г. Мотото на кампанията преди 20 години беше “Инициативата Болница – приятел на бебето”. През 2012 година се отбелязват и 10 години от приемането на глобалната стратегия за хранене на бебето и малкото дете на СЗО/УНИЦЕФ.

В Сливен на 3 август, петък, 10.00 ч. в залата на РЗИ – Сливен се организира безплатна прожекция на филма “Гърдата е най-доброто”. На 4 август, събота от 10.30 ч. ще се проведе Поход в подкрепа на кърменето. Походът тръгва от площад „Хаджи Димитър” и ще премине по ларгото до Градската градина. Там от 11.00 ч. Ла Лече Лига организира среща на тема: „Да разберем миналото – да планираме бъдещето”.

На 6 август, понеделник, от 10.30 ч. в залата на РЗИ - Сливен, Ла Лече Лига ще се състои презентация на тема: „Кърмене през поколенията - традиции, съвремие, бъдеще“.