Сливен се включи в Световната седмица на кърменето
Сливен се включи в Световната седмица на кърменето / www.sxc.hu

С безплатна прожекция на филма “Гърдата е най-доброто” в Сливен завършиха проявите по повод Световната седмица на кърменето. Началото бе поставено на 1 август с лекция на тема „Основи на кърменето“. На 2 август в МБАЛ „Света Петка Българска” в Нова Загора бе проведена обучителна лекция на тема „Често задавани въпроси за кърменето”. В събота, 3 август, в Сливен се проведе разходка в подкрепа на кърменето от площад „Хаджи Димитър” до Градската градина, където се състоя

среща на тема: „Подкрепа за кърмене: Близо до майките“

За поредна година първата седмица на месец август в България се отбелязва „Световната седмица на кърменето”. Темата на Седмицата тази година е “Подкрепа за кърменето: близо до майките”, като целта е да се акцентира върху жените, които оказват подкрепа на кърмещи майки.

Инициаторът на Световната седмица на кърменето - Световният алианс за активна подкрепа на кърменето (WABA), чийто член-съосновател е Ла Лече Лига Интернешънъл, започва да отбелязва инициативата през 1992.

 

В Сливен събитията по повод „Световната седмицата на кърменето” бяха организирани от Регионалната здравна инспекция Сливен и  Ла Лече Лига Сливен.