Сливен отбеляза 177 години от рождението на Левски
Сливен отбеляза 177 години от рождението на Левски / Община Сливен

С тържествен ритуал Сливен почете 177 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Пред паметника на великия българин на едноименния площад се събраха десетки сливенци и гости на града.

Година преди залавянето си в едно писмо до Любен Каравелов Васил Левски пише: ”Всичките неразбории, зависти, укори, които произлизат повечето от глупостта, са причина за разделянето на един народ и тогава от него не остава нищо.”

„Днес трябва не само да помним думите на Левски, но и да ги разбираме правилно. Много могат да бъдат причините, които разединяват нацията, но единици са личностите, които могат да я обединят”, каза в словото си кметът Кольо Милев.

 

Венци и цветя пред паметника бяха поднесени от община Сливен, Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи, Регионалният инспекторат по образованието, Регионалният исторически музей, Художествената галерия „Димитър Добрович”, Съюзите на офицерите и сержантите от запаса и резерва, на военноинвалидите, Младежки дом – Сливен, Сдружение „Мати Болгария”, политически партии, обществени организации, граждани и ученици.