/ ОД на МВР-Сливен
Екипи на полицията са извършили контрол и множество проверки през почивните дни в Сливен при специализирана операция.

Акцията е денонощна за времето от петък до неделя на територията на квартал „Надежда“ с цел опазване на обществения ред, недопускане извършване на престъпления, предотвратяване и разкриване на груби нарушения на Закона за движение по пътищата и осъществяване на административен контрол по спазване Наредбата на Общината, съобщиха от полицията.

След акция: Откриха 60 кг контрабанден тютюн в кола в Сливен

В хода на операцията са проверявани превозни средства, хора, търговски обекти и части домове. В часовете след 23:00 часа екипи на участък „Надежда“, съвместно със служители на сектор „Специални тактически действия“ са извършвали обход в квартала за установяване на случаи на нарушаване на нощната тишина. Екипите са констатирали нарушения на място, като в същото време са отреагирали и на получени сигнали от тел. 112.

Иззети са 11 музикални уредби на хора, които системно нарушават нощната тишина, за което са съставени 11 акта. Съставени са 5 протокола за предупреждение.

Двама са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане при отзоваване на сигнал за битов конфликт. Съставени са 12 акта и 23 фиша.