Щурците пеят в Сливен
Щурците пеят в Сливен / netinfo

“Щурците” изнасят осмия си пореден концерт в град Сливен днес. За изминалите 7 поредни дни дотук те изнесоха 7 безплатни концерта в Плевен, Велико Търново, Русе, Шумен, Варна и Бургас, като част от турнето, с което групата отбелязва 40 години от създаването си. Музикантите свирят на площадите в градовете, като концертите започват в 20:00 часа.

Обиколката минава под мотото "40 години Щурците, 40 години фаворити". Целта на турнето беше за 10 поредни дни ветераните да изнесат 10 безплатни концерта в различни български градове. Тази вечер в Сливен, след което предстоят концерти и в Стара Загора и Пловдив, където “Щурците” завършват турнето си.

“Щурците” е една от най-популярните български рок групи и е създадена през 1967 г. През годините в състава се извършват няколко рокади, но от 1976 г. нейни членове са Кирил Маричков, Петър Гюзелев, Георги Марков и Владимир Тотев. Сред най-популярните хитове на групата са "Вкусът на времето", "Конникът", "XX век", "Рок в минало време", "Клетва" и много други. “Щурците” са продали най-много плочи в историята на родната рок музика и имат рекорден брой концерти - 2600 при препълнени зали.