Ще търсят български инженери в Куба
Ще търсят български инженери в Куба / netinfo

Български инженери ще бъдат търсени за строителството на микро ВЕЦ-ове в Куба. Това съобщи посланикът островната държава у нас Херардо Суарес Алварес. Той припомни, че голяма част от язовирите в Куба са строени от български инженери и изрази намерението на страната си отново да потърси български специалисти.

От близо 500 милиона долара търговският обмен между България и Куба през последните 20 години е паднал на около 15 милиона годишно – каза още посланикът. Според него двете държави имат големи възможности да си сътрудничат в областта на икономиката, търговията, туризма, енергетиката. Куба ще търси нашия опит в областта на социалното подпомагане и осигуряване, а ние бихме могли да се поучим от техния опит в здравеопазването и образованието, които са напълно безплатни на острова.    

Негово превъзходителство е на опознавателно посещение в Сливен заедно със съпругата си Ана Глория, председателя на Асоциацията за приятелство България - Куба Станка Шопова, зам.-председателя Тамара Такова и сътрудници от посолството и асоциацията. Посланик Херардо Суарес Алварес ще посети сливенското представителство на Асоциацията за приятелство България – Куба,

Ще търсят български инженери в Куба
netinfo
което възобнови дейността си в края на 2008 година. 

 

В Сливен той се срещна с областния управител Христина Чолакова и зам.-кметът Радост Костова.