Обучават младежи как да подготвят документи за кандидатстване за работа
Обучават младежи как да подготвят документи за кандидатстване за работа / Дарик Нюз - архив
122 обекта в Старозагорска, Сливенска и Ямболска области провери през август РИОСВ Стара Загора. Издадени са 112 предписания, а за констатирани административни нарушения са съставени 10 акта. Пет от тях са за нарушения на Закона за опазване на околната среда (ЗООС), три от които са за неизпълнение на дадени предписания. По два акта са установени нарушения на законите за управление на отпадъците и опазване на водите и един - по Закона за чистотата на атмосферния въздух.

Издадените наказателни постановления за периода са 5, на обща стойност 10 800 лв. С 2000 лв. е санкциониран обект в Твърдица за неизпълнение на дадено предписание. Две физически лица от Стара Загора и Ямбол са глобени с по 1400 лв. за извършване на дейности по съхраняване и разкомплектоване на излезли от употреба МПС-та без необходимата регистрация по Закона за управление на отпадъците. За нарушения на Закона за водите обекти в град Раднево и село Калчево, община Ямбол, са санкционирани съответно с 2000 лв. и 4000 лв. за превишения на индивидуалните емисионни ограничения, въведени с издадените им разрешителни.

За констатирани наднормени замърсявания по компонент води са наложени 2 нови санкции по ЗООС. Обекти в село Зимница, община Мъглиж, и Гурково са санкционирани съответно със 733 лв. и 321 лв. за превишения на индивидуалните емисионни ограничения.

Общо събраните суми от наложени санкции са 1902 лв. Общините с най-големи суми са Стралджа (678,40 лв.) и Гурково (586,40 лв.).