Решиха кметът на поиска прехвърляне на имота на Тубболница
Решиха кметът на поиска прехвърляне на имота на Тубболница / netinfo

Да се предприеме процедура за безвъзмездно прехвърляне собствеността на Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести на община Сливен решиха на сесията от 8 май общинските съветници в Сливен.

От 1991 г. основната сграда има статут на архитектурен паметник на културата , но държавата, като стопанин, не полага никакви грижи за имота си – пише в предложението си вносителят Йордан Лечков. Той припомня, че миналата година специално сформирана комисия е обследвала сградата и състоянието й, докладът на комисията е изпратен на Националния институт на паметниците на културата, но становище досега в Сливен не е получено. За да може от страна на община Сливен да бъдат извършени постъпки пред министерството на културата и министерството на здравеопазването и да бъдат вложени средства за ремонт и реконструкция тя трябва да стане собственик на сградата.

Общинските съветници възложиха на кмета на общината да направи искане чрез областния управител до министерски съвет за безвъзмездно прехвърляне собствеността на имота.