Работи се по рехабилитацията на обходния път на Елхово
Работи се по рехабилитацията на обходния път на Елхово / АПИ

Напредват същинските строителните дейности по рехабилитацията на обходния път на град Елхово, които стартираха на 14 май т. г. От пресцентъра на АПИ съобщават, че в лентата в посока ГКПП - Лесово се извършва технологично фрезоване на настилката, стабилизиране на банкети с трошен камък, демонтира се предпазната ограда, правят се изкопи на банкети и др. Поставени са необходимите пътни знаци и шофьорите трябва да карат внимателно, спазвайки въведената сигнализация. При благоприятни метеорологични условия строителните дейности се очаква да завършат в средата на септември т. г.

Пътната настилка на 7-километровия обходен път ще бъде ремонтирана чрез метода „студено рециклиране“. Предвидено е полагане на плътен асфалтобетон, основен пласт биндер. Ще бъдат изградени дренажи и канавки, ще се обнови хоризонталната и вертикалната маркировка и т. н.

Предстои ремонт на моста над р. Кириловска на път I-7, както и на четири пътни кръстовища. Около 480 м шумозаглушителна ограда ще бъде поставена в отсечката между ул. „Морава“ и многопрофилната болница „Св. Иван Рилски“ в град Елхово, която е част от първокласния път.

С рехабилитацията на участъка ще се улесни тежкотоварният трафик по път I-7 към ГКПП-Лесово и ще се подобри връзката на област Ямбол с второкласния път ІІ-79 Елхово - Бургас.

 

Общата дължина на обходния път е близо 7 км., инвестицията е за около 6 млн. лв.