Промените в МВР са в отрицателна посока, заяви синдикален лидер
Промените в МВР са в отрицателна посока, заяви синдикален лидер / Дарик Нюз - архив

100 млн.лв от предвидените за МВР в новия бюджет са за увеличаване осигуровките на служителите. Това заяви синдикалният лидер на федерация на служителите в МВР в Сливен Николай Стоев.

„ Никой не казва за какво точно са тези средства. Те не са за подобряване на материално-техническата база, техниката или увеличаване на заплатите. Парите директно ще отидат в НОИ, те не са за МВР. Промяната е в отрицателна посока", коментира още Стоев.

По думите му служители, ползвали платен годишен отпуск и болничен продължават да бъдат карани да отработват отсъствието си от работа. Няма и допълнително заплащане за положен извънреден труд.

„Ти работиш извънредно, а не ти се плаща, защото си длъжен", добави още синдикалният председател.

Исканията на служителите са подготвящата се Наредба за работното време и отпуските да влезе в сила до края на годината, за да не бъдат отново ощетени работещите в системата на МВР. Те не желаят на унищожат системата, а да я направят работеща.

Стоев каза още, че не желаят протести, но искат да бъдат чути. В противен случай до края на годината ще пр5едприемат протестни действия.