Прокуратурата внесе в съда обвинение срещу Лечков
Прокуратурата внесе в съда обвинение срещу Лечков / Дарик Сливен

Обвинителен акт по едно от делата, водени срещу кмета на Сливен Йордан Лечков е внесла Окръжна прокуратура в Окръжен съд - Сливен. Обвиненията са за извършени престъпления по чл. 304 б ал.1 и по чл.210 ал.1 т. 3 вр. чл. 209 от Наказателния кодекс - търговия с влияние и измама.

Според първото, през март 2005 г. Лечков е поискал и приел от Илия Георгиев дар за ОФК "Сливен - 2000" сумата от 5 000 лв., която не му се следва, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице в системата на Изпълнителна агенция по горите, във връзка със службата му. 

 Лечков е обвинен и за това, че през март 2005 г., в качеството му на длъжностно лице, с цел да набави имотна облага за ОФК "Сливен - 2000", e възбудил и поддържал заблуждение у Георгиев и с това му причинил имотна вреда в размер на 5 000 лв.
Разследването по останалите обвинения, заради които през април кметът на Сливен бе отстранен от длъжност, а по-късно възстановен, продължават, съобщиха от прокуратурата.

В началото на седмицата Йордан Лечков определи действията на прокуратурата като некомпетентни и заяви, че тъй като сроковете по обвиненията срещу него приключвали, се вадело от едно дело друго, за да се печелят месеци време.