Продължава ремонтът на главния тласкателен водопровод в Ямбол
Продължава ремонтът на главния тласкателен водопровод в Ямбол / netinfo

Продължава ремонтът и ще бъде довършена реконструкцията на главния тласкателен водопровод на Ямбол. Това  стана  ясно на нарочна среща между областния управител на града и министъра на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ Росен Плевнелиев в София, съобщиха от администрацията.

Вчера МРРБ временно спря строителния обект финансиран от министерството, до извършване на анализ на приоритетността на обектите. Ямболският обект бе изваден от списъка на „замразените" след бързата и навременна аргументация от страна на областния управител, по отношение  на целесъобразността и важността на обекта за областния град. „Довършването на ремонта на тласкателния водопровод е от изключителна важност за гражданите на Ямбол", каза Таня Димитрова. Така тласкателният водопровод на Ямбол е включен в групата на проектите, чието спиране застрашава непосредствено живота и здравето на хората и той ще бъде продължен от МРРБ. 

Областният управител договори още следващата седмица експерти на министерството да дойдат на място, да се срещнат и с фирмата изпълнител, и в най-кратки срокове обектът да бъде завършен.