Продължава приемът на документи за ученици с увреждания
Продължава приемът на документи за ученици с увреждания / Дарик Сливен, Архив

 

Ученици с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания и от домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени родителска грижа могат да кандидатстват за обучение след 7-ми и 8-ми клас.

Приемът на документи започна на 3-ти май, а нарочна комисия от педиатър, юристконсул и експерт от Регионалния инспекторат по образование в Сливен ще приема документите до 21 май. Това заяви пред Дарик експертът от Регионалния инспекторат Светла Драганова.

Необходимо е родителите да представят в стая 204 в инспектората заявление, в което се описват желаните специалности и служебна бележка. В пакета от документи задължително трябва да има заключение от Лекарска консултативна комисия.

Във всяка паралелка може да се приемат до петима ученици с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, а в професионалните училища и в професионалните гимназии - и от домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа. Информация може да се получи от Регионалния инспекторат по образование, както и от интернет-страницата на Министерството на образованието.