Приключи Лятната творческа работилница в регионалната библиотека
Приключи Лятната творческа работилница в регионалната библиотека / netinfo

С приказен бал приключи детската творческа работилница „Лято в библиотеката” в Регионална библиотека “Сава Доброплодни” в Сливен. За седма поредна година библиотеката организира за малките си читатели работилницата, като идеята е смислено и приятно прекарване на лятната ваканция. В инициативата са се включили над 40 деца на възраст от 7 до 10 г., сред които и деца със специални нужди, за които библиотекарите полагаха специални грижи.

По програма всеки делничен ден децата участваха в забавен „час по четене”, в който  четяха откъси от любими  книги от известни детски автори и вписваха своите впечатления от прочетеното в специални читателски дневници; в организираните тематични занимания научаваха любопитни факти за библиотеките, чудесата на света, космоса, океаните, животинския и растителния свят, пиратите, индианците, модата, човешкото тяло, домашните любимци и др. По време на практическите занимания децата изработваха оригами, маски, тотеми, атрибути за вълшебници, рисуваха, апликираха, моделираха.

Бяха организирани и курсове „Първи стъпки в компютърната грамотност” за обучение на деца на възраст от 8 до 10г. по специална адаптирана програма. Участниците в обученията получиха свидетелство за завършен курс.

Лятната творческа работилница приключи с приказен бал с много игри, забавления, изненади и награди.