/ община Сливен
Председателят на Народното събрание и патрон на ХХ-то юбилейно издание на Националния фестивал на детската книга, който се провежда в Сливен, Цвета Караянчева присъства на тържествената церемония за връчване на Националната награда „Константин Константинов“. Според Караянчева, четенето на книги позволява да се отворят границите на света.

Сливен
община Сливен

„Книгата е прозорец към света и писателите, издателите, и читателите са една общност, която една без друга не може. Колкото повече четем, толкова по-отворени сме към света, знаем повече и трупаме опит“, каза Караянчева.

Сливен
община Сливен

За изключителната подкрепа за провеждането на Националния фестивал на детската книга Цвета Караянчева получи награда от кмета на Сливен Стефан Радев – реплика на националната награда на името на Константин Константинов.

Народният представител и областен координатор на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева получи почетна грамота и юбилейна пластика от организаторите на фестивала за принос в организирането и провеждането му през годините.

Десислава Танева поздрави организаторите и четящите деца, и изрази своя респект към всички родители и творци, които възпитават в децата си любовта към книгата.

Кметът на Сливен Стефан Радев също получи награда за подкрепата за провеждане на Националния фестивал на детската книга. Грамоти получиха и съмишленици на РБ „Сава Доброплодни“ през годините.

Сливен
ПП ГЕРБ Сливен

На тържествената церемония беше връчена Националната награда „Константин Константинов“- за принос в книгоиздаването за деца в три категории. Председателят на НС Цвета Караянчева връчи малка пластика и диплом в категорията „За цялостен принос“ на писателката Божана Апостолова.

В категорията „Илюстратор“ наградата на художничката Мая Бочева връчи кметът Стефан Радев. Зам.-министърът на културата Амелия Гешева награди носителя на Националната награда „Константин Константинов“ в категория „автор“ – Асен Сираков.