/ Община Сливен
Коледната елха грейва на 6 декември
Цвят, музика, добро настроение и много, много усмивки ще подарят Община Сливен, културните и образователни институции и тази Коледа на своите жители и гости.

На 3 декември официално ще бъде открита ледената пързалка. До средата на февруари жителите и гостите на града могат да покарат кънки всеки ден до средата на февруари.

На 6 декември ще грейнат светлините на голямата елха, която се намира на пл. „Цар Освободител“. Събитието е от 18:00 часа. На сцената ще се качат Тримата български тенори и децата от Вокално студио „Усмивка“, проектът „Музиката вместо улицата“ и Dance Studio „Barbie“ при Военен клуб-Сливен, съобщиха от Общината.

Коледните пости - пречистваме душата и тялото

При подходящи метеорологични условия е предвидено и дрон-шоу, което ще се случи за първи път в града. Ще има и празнични фойерверки. Салонът на Средно училище „Йордан Йовков“ ще бъде домакин на Коледен спортен турнир за участници в програмите на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Събитието е на 15 декември, петък, от 14:00 часа. На 16 декември е Коледният турнир по футбол и волейбол за учители, който ще се проведе за първи път. На 19 декември, вторник, в зала „Сливен“ от 10:00 часа предстои Коледен концерт с участието на децата от детските градини от Сливен.

В 18:00 часа в зала „Сливен“ предстои церемония по награждаване на десетте на-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и бъдеща звезда на община Сливен за 2023 година. Входът е свободен.

На 21 декември в 18:00 часа в зала „Сливен“ е празничният концерт „Флоренция в Сливен“. Ще пеят Александра Метелева - мецосопран и Матео Манчини - баритон - специализанти в Accademia del Maggio Musicale Fiorentino. Участие ще вземе Татяна Шиварова - сопран. На рояла сяда Марцио Фуллин. Входът е свободен.

На 25 Коледа, в 11.30 часа на пл. „Цар Освободител“ започва Коледно веселие с участието на Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Народно читалище „Хаджи Димитър - 1937“. На 26 декември от 10 часа в село Мечкарево започват традиционните „Зимни празници в Мечкарево” - регионален фолклорен събор.

На 31 декември от 22:45 часа на пл. „Цар Освободител“ Община Сливен ви кани на общоградско веселие „Заедно в Новогодишната нощ”. Участие ще вземат група „Фанданго“, Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен и Славка Калчева. В 12:00 часа са празничните илюминации.

Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ организира беседи, творчески ателиета и конкурси. Държавният куклен театър е подготвил спектакли за най-малките. Читалища и спортни клубове ще представят също коледни спектакли и концерти.

Вокално студио „Усмивка“, Школа за поп и рок изпълнители „Ритъм“ при Военен клуб-Сливен и приятели, балетна школа „ПетиПа“ са подготвили свои празнични събития. За настроението на своите почитатели ще се погрижат също Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен и Сливенският симфоничен оркестър.

Подробности за събитията в програмата до 1 януари 2024 година може да видите ТУК.