Правят ремонт на сградите държавна собственост в Ямбол
Правят ремонт на сградите държавна собственост в Ямбол / netinfo

Стопанисването и разпореждането с държавни имоти на територията на областта е eдна от основните и важни задачи на Областна администрация, заяви областният управител Николай Пенев. В бюджета на областната управа за капиталови разходи през тази година са предвидени 75 хил.лв. и в техните рамки са заложени ремонтите и проектирането на сгради, които се нуждаят от спешен ремонт.

Ще бъде направена хидроизолация на покрива на сградата на „Търговска”2/ бивш Профсъюзен дом/, където са настанени няколко териториални административни звена. От спешен ремонт се нуждае и сградата на ул.”В.Карагьозов”4. Поради недостиг на сгради държавна собственост за административни нужди е от изключителна важност да бъде реализиран този основен ремонт. Плануван е и ремонт на сградата на администрацията. Ремонтът е необходим заради конструктивно нарушение на сградата, което води до отлепяне на облицовъчни плочи.

Предвижда се още един инвестиционен проект за годината – ремонт на покривна конструкция на частна държавна собственост на площад „Освобождение”, информира областният управител.