/ областна администрация Сливен
Посланикът на Република Беларус Владимир Воронкович гостува на Областна администрация в Сливен. По време на посещението си той бе придружен от Олег Белов, отговарящ за търговско-икономическите въпроси в посолството.

Гостите се срещнаха със зам.-областния управител Камен Костов и главния секретар в областната администрация Кирил Аврамов. Целта на визитата бе да се проучат възможностите за сътрудничество в различни сфери на икономическия и обществения живот между представителите на бизнеса, туризма и културата в двете страни. Посланик Воронкович  прояви интерес към развитието на селското стопанство.

В родината му този отрасъл, както и машиностроенето, е сред най-развитите, отбеляза той. Гражданите на Беларус познават летните и зимните ни курорти и близо 140 хиляди туристи годишно идват за почивка на море или планина. Близо 40 беларуски градове са побратимени и имат споразумения за приятелство и сътрудничество с градове в България.

посещение
областна администрация Сливен


Зам.-областният управител Камен Костов и главният секретар Кирил Аврамов представиха икономиката на Сливенска област, в която и днес са водещи някои от традиционните отрасли, като текстила, селското стопанство, винопроизводството наред с машиностроенето, консервната и хранително-вкусовата промишленост.

Гостите бяха запознати със спецификите на местната икономика в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, както и с културното наследство и туристическите обекти в четирите общини. Домакините и гостите се разделиха с пожелания за нови срещи и ползотворно сътрудничество.

Посланик Владимир Воронкович посещава Сливен, побратимения на беларуския Светлогорск град, за първи път. Повод за визитата му е участието на Беларус в Изложението по животновъдство, което официално ще бъде открито на 28 април.

Освен с ръководния екип на Областната администрация, в програмата на г-н Воронкович бяха предвидени срещи в Сливенската търговско-промишлена палата и с кмета на общината Стефан Радев.