/ МВР
Хванаха и водач с над 2 промила алкохол, който превозва откраднато жито, а румънски шофьор се опита да подкупи полицаи
За няколко инцидента с шофьори съобщиха от ОД на МВР-Сливен.

Хванаха шофьор с фалшива книжка в Нова Загора

34-годишният мъж е задържан за 24 часа. Служители на Районно управление-Нова Загора са санкционирали неправоспособен водач, причинил пътно произшествие след употреба на алкохол.

На 5 юни е получено съобщение за възникнало пътно произшествие в село Караново. Пристигналите на място униформени установяват, че 31-годишен мъж от същото село, водач на автомобил, е загубил управление и се е ударил в ограда на къща.

От произшествието няма пострадали хора. Водачът е неправоспособен, употребил е алкохол над 2,00 промила. Проверката е извършена с техническо средство на мястото на инцидента.

Мъжът е задържан за 24 часа, като са съставени два акта. Полицията в Котел пък задържа 43-годишен румънски гражданин за подкуп. На 5 юни, на ул. “Васил Левски“ в града, е спрян за проверка автомобил, управляван от водач на 43-години от Румъния.

Водачът грубо е нарушил правилата за движение в населено място и е извършил неправилно изпреварване. При поискване на документите, той е поставил в тях банкнота от 50 евро.

Мъжът е арестуван за 24 часа, а банкнотата е иззета с протокол. При друг случай - водач с алкохол над 2 промила и превозващ откраднато жито е хванат от служители на Районното управление-Котел.

Издирват шофьор, избягал от полицейска проверка в Сливенско

На 5 юни, на път в местността "Трите вяръра", край Котел, е спрян за проверка автомобил, управляван от водач на 34-години от село Ябланово. Пробата за употреба на алкохол, извършена с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила.

При проверката полицейските служители намират в багажника на автомобила три чувала зърно, с тегло около 100 килограма. В процеса на работа се установява, че зърното е обект на кражба от имот на местен земеделски производител.