Специализирана операция по установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества, е проведена на територията на ОД на МВР-Сливен, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Сливен

Акцията е част от приоритетните действия на Областната дирекция по противодействие на наркоразпространението. На 2 юни са извършени проверки на превозни средства, лица и частни домове от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“-ОД на МВР-Сливен, криминалисти на Районно управление-Твърдица, Нова Загора и Сливен. 

След спецакция в Сливенско: Разкрити кражби и задържани

В хода на операцията в Шивачево полицейски екипи спират за проверка автомобил, управляван от водач на 34 години. В колата са намерени полиетиленови пликове, съдържащи бяло кристалообразно вещество.

При последвалиото претърсване в жилището на водача са намерени и иззети пакетчета с кристалообразно вещество, като и множество предмети и прекурсори, които се използват при производството на синтетични наркотични вещества.

ОД на МВР-Сливен

При полевия тест иззетите вещества са реагирали на метамфетамин. По първоначални данни с тегло е около 20 грама. Мъжът, няма криминални прояви, задържан е с полицейска мярка за 24 часа.

По същото време в Нова Загора в близост до училище в центъра на града, е задържан 46-годишен мъж. При обиска в него са намерени и иззети полиетиленово пликче и четири броя опаковки от станиол, съдържащи бяло кристалообразно вещество - метамфетамин.

В сливенското село Сотиря полицейски служители на участък „Петолъчка“ спират за проверка автомобил. При проверката се установява, че 33-годишният водач управлява след употреба на наркотични вещества.

Пробата е извършена с техническо средство. Водачът е арестуван за 24 часа.