/ iStock/Getty Images
Има множество разкрити кражби и грабежи при операция на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен.

На 26 януари е задържан извършител на грабеж. Престъплението е извършено в началото на януари. На бул. „Бургаско шосе“ е нападната жена на 64 години, със сила й е отнета дамската чанта. Извършителят е установен и задържан. Той е мъж на 37 години от Кермен. Направил е самопризнания. Първоначално е задържан за 24 часа. 

19-годишен младеж от Ямбол е задържан за кражба от търговски обект в Сливен. На 15 януари той е взломил входната врата на магазин за битови стоки на ул.“Т.Икономов“ в град Сливен и е извършил кражба на незакрепен метален шкаф, съдържащ сумата от 270 лева. Задържане е при оперативно-издирвателни действия на криминалисти от РУ-Сливен и Ямбол. 

И още една кражба е разкрита, като става дума за мобилен телефон, който е бил откраднат от 13-годишно момиче. Престъплението е извършено в края на миналата година. Извършителят е задържан на 27 януари 2022-а при специализирана операция. Той е мъж на 31 години от  Сливен и е направил самопризнания, като е върнал откраднатия телефон. 

Криминалистите в Сливен работят също така и по сигнали за две взломни кражби. На 23 и 24 януари от дом в село Крушаре са откраднати два броя газови бутилки.

Освен това 240 кг. пелети са откраднати при взломна кражба от бившия хотел „Карандила“.